Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Glavni meni
Za učence
Arhiv

Dobrodošli na spletne strani OŠ Bičevje
URADNE URE V ČASU ŠOLSKIH POČITNIC PDF natisni E-pošta
Prispeval Maja Novljan   
Ponedeljek, 14 Julij 2014 10:34

Spoštovani!

 

V času počitnic so uradne ure vsak dan od 7. do 14. ure,

razen od 4. do 14. 8. 2014, ko bo šola zaprta.

 

Osnovna šola Bičevje

 
PRVA NAGRADA LPP PDF natisni E-pošta
Prispeval Maja Novljan   
Četrtek, 12 Junij 2014 09:49

Prva nagrada skupine devetošolcev OŠ Bičevje pod mentorstvom Bernarde Avsenik in Milene Zrimšek Košorog na natečaju Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, razpisanega v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2013 za izdelavo kratkih filmov v slovenskem in angleškem jeziku.

Skupina devetošolcev OŠ Bičevje se je pod mentorstvom Bernarde Avsenik in Milene Zrimšek Košorog odzvala na razpis "Zapeljati se z busom LPP je "cool"!", ki ga je v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2013, ki je potekal pod naslovom »Vaš korak za čistejši zrak«, razpisalo Javno podjetje Ljubljanski potniški promet v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana.

Organizatorji so želeli povabiti mlade osnovnošolce iz Ljubljane in okolice k raziskovanju tem, ki promovirajo najboljše storitve javnega potniškega prometa v prestolnici in njeni okolici ter posledično seznanjajo o storitvah potnike in potencialne potnike ter tako spodbujajo uporabo mestnih in integriranih linij LPP.

Učencem so bile na voljo naslednje teme:

  • Ali te lahko zapeljem? (Urbanomati, sheme linij, vozni redi LPP)
  • Busbonton (Varno na bus)
  • Katera linija je prava? (Sistemi za načrtovanje potovanja z LPP kot na primer Načrtovanje z Google zemljevidi)
  • Ne skrbite. Domov pridem z busom. (Sistemi za napovedovanje prihodov avtobusov)
  • Potujem v Ljubljano (Integrirane linije LPP)
  • Družba, družabnost, mobilnost (Kavalir)
  • Čist mobilen sem (LPP na mobilnih telefonih)

Da bi izbrane teme čim bolje predstavili javnosti in uporabili možnosti in priložnosti, ki jih nudijo elektronski mediji, so učenci OŠ Bičevje izdelali 7 kratkih igranih in animiranih filmov v slovenskem in angleškem jeziku.

Skupina devetošolcev OŠ Bičevje je po mnenju tričlanske ocenjevalne komisije izdelala najboljše filme in najbolj kakovostno posredovala informacije ter seznanila uporabnike o storitvah v povezavi s trajnostno mobilnostjo, hkrati pa pozvala k uporabi javnega potniškega prometa LPP in nagovorila večje število bralcev in tako zmagala na natečaju.

Direktor LPP Peter Horvat in podžupanja Mestne občine Ljubljana Jelka Žekar sta učencem in mentoricama Bernardi Avsenik in Mileni Zrimšek Košorog čestitala in jim podelila nagrado – ček za nagradni izlet v razdalji 500 kilometrov. Nagrado so izkoristili za enodnevni izlet na Plitvička jezera in ogled trdnjave ter mesta Senj in kopanje v morju.

Kratki filmi se bodo predvajali na ekranih avtobusnega mestnega prometa(GEM) od 11.-16. 6.2014 ter v poletnih mesecih brez terminskega plana. Filmi bodo na mestnih avtobusih ponovno predvajani v času Evropskega tedna mobilnosti med 16.9. in 22.9. 2014.

 

 
OBVESTILO STARŠEM GLEDE NAKUPA DELOVNIH ZVEZKOV PDF natisni E-pošta
Prispeval Maja Novljan   
Sreda, 11 Junij 2014 10:35

OBVEŠČAMO STARŠE, DA JE SEZNAM DELOVNIH ZVAZKOV POTRJEN IN OBJAVLJEN.

UČBENIK IN DELOVNI ZVAZEK ZA IZBIRNI PREDMET NEMŠČINA BOMO NAROČILI PREKO ŠOLE. UČENCI GA BODO DOBILI V ŠOLI IN GA BOSTE PLAČALI V MESECU SEPTEMBRU PO POLOŽNICI.

OBJAVLJEN JE TUDI SEZNAM ŠOLSKIH POTREBŠČIN.

Zadnjič posodobljeno Petek, 20 Junij 2014 12:26
 
Pridobitev subvencije za šolsko prehrano v šolskem letu 2014/15 PDF natisni E-pošta
Prispeval Maja Novljan   
Torek, 03 Junij 2014 13:52

 

Spoštovani starši in skrbniki!

V preteklih dneh ste prejeli  obrazec za prijavo učenca na šolsko prehrano v prihodnjem šolskem letu. Ker se nam je kljub pregledu prikradla v sporočilo napaka, s tem dopisom popravljamo Navodila in obvestila v točki 1- glede pridobitve subvencije za šolsko prehrano.

V primeru, ko imate veljavno odločbo o otroškem dodatku, vam ni potrebno ponovno vlagati zahtevka za dodelitev subvencije za šolsko prehrano.

Šola bo podatke za dodelitev subvencije pridobila preko spletne aplikacije.

Če družina nima veljavne odločbe o otroškem dodatku na dan 01. 09. 2014, svetujemo ,  da avgusta 2014 na Center za socialno delo ponovno vloži zahtevek  za dodelitev otroškega dodatka.

SUBVENCIJA MALICE :

Subvencija malice pripada tistim učencem, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Subvencija pripada v višini cene malice.

SUBVENCIJA KOSILA :

Subvencija kosila pripada učencem, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega

18 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Učencem pripada subvencija za kosilo v višini cene kosila.

 

Lepo pozdravljeni

 

Računovodkinja

Mojca Trampuš

 
August 2014
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
PrijavaTrenutni obiskovalci
Prisotni 1 gost .
Avtorske pravice © 2014 Osnovna šola Bičevje. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna, izdana pod GNU/GPL licenco.