Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Glavni meni
Za učence

Dobrodošli na spletne strani OŠ Bičevje
Obvestilo o podaljšanju proge 1 PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Četrtek, 14 Maj 2015 12:13

Na spodnji povezavi si lahko preberete obvestilo o podaljšanju proge 1.

Obvestilo

 
Dve nagradi na natečaju »Medkulturnost nas bogati« PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 Maj 2015 21:30

Dve nagradi na natečaju »Medkulturnost nas bogati«

Strokovna komisija, ki je ocenjevala dela v okviru natečaja kreativnega izražanja "MEDKULTURNOST NAS BOGATI", je v kategoriji FOTOGRAFIJA ALI KOLAŽ FOTOGRAFIJ izbrala kot prvo nagrajeno delo:

Prvo mesto:

IT FEELS GOOD TO BE DIFFERENT / OŠ Bičevje

Avtorica: Ana Kavčič

Mentorji: Bernardka Avsenik, Alenka Fajfar Gnezda, Helena Angelski

Obrazložitev:

Fotografija je najbolj ekspresivna in najbolj izraža raznolikost. Je čista, jasna, dobro realizirana tako iz vsebinskega, estetskega in tehničnega vidika in točno to simbolizira: raznolikost in sožitje.

Strokovna komisija, ki je ocenjevala dela v okviru natečaja kreativnega izražanja "MEDKULTURNOST NAS BOGATI", je v kategoriji KRATEK VIDEO izbrala kot drugo nagrajeno delo:


Drugo mesto:

NAŠA RAZNOLIKOST BOGATI SVET / OŠ Bičevje

Avtorji: Xinyi Lin, Ela Kurtović, Hana Peterka, Sara Bauer, Ana Bojkovski, Hemo Salihović, Ervin Isaković, Evgenija Petrova, Vsevolod Ivanchuk, Vlatko Ristov, Saddam Abdić, Merima Mržljak, Grega Matjan

Mentorice: Bernardka Avsenik, Alenka Fajfar Gnezda, Tina Svetičič

Namen natečaja

Namen natečaja »Medkulturnost nas bogati« je krepiti vrednote medkulturnosti, dvigovati nivo zavesti o različnosti kultur, pomenu dobrih medkulturnih odnosov in medkulturnega sobivanja. Prav tako je namen natečaja spodbuditi otroke in mlade, da izrazijo svoja videnja, pozitivna mnenja in opažanja o tem, kako lahko širijo vrednote medkulturnosti in prispevajo k dobrim medkulturnim odnosom in sobivanju v njihovih šolah, družinah, v kraju, lokalni skupnosti, kjer živijo ali širše v Sloveniji.

Več ...
 
Trije nagrajeni spisi v sklopu projektnega sodelovanja PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 Maj 2015 21:26

Trije nagrajeni spisi v sklopu projektnega sodelovanja OŠ Bičevja z Gimnazijo Vič in založbo Guildhall Press s Severne Irske. Učenca 9. razreda Saddam Abdić, Ervin Alagić in učenka Merima Mržljak so v sklopu natečaja v sodelovanju z Gimnazijo Vič in založbo Guildhall Press s Severne Irske prejeli priznanja za najboljše spise, napisane v angleškem jeziku.

Več ...
 
OBVESTILO PDF natisni E-pošta
Prispeval Maja Novljan   
Torek, 21 April 2015 12:30

OBVEŠČAMO VAS, DA BO PREHOD MED ŠOLO IN ZASEBNIM ZEMLJIŠČEM TER VHOD V ŠOLO ZA UČENCE 1. TRILETJA DO SANACIJE OBJEKTA ZAPRT.

PROSIMO, DA UPOŠTEVATE VARNOSTNE UKREPE.

 
Ponovna zmaga v mednarodnem projektu Global Partners Junior PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 04 Maj 2015 21:22

Skupina učencev 8. razreda OŠ Bičevje je pod mentorstvom učiteljice angleščine Bernarde Avsenik in pomoči pedagoginje Alenke Fajfar Gnezda že drugič zmagala na natečaju v sklopu mednarodnega projekta Global Partners Junior.

Več ...
 
Nagrada na 17. Festivalu dokumentarnega filma PDF natisni E-pošta
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 23 Marec 2015 13:42

Nagrada Amnesty International Slovenija za najboljši kratki dokumentarni film na temo migracij na 17. Festivalu dokumentarnega filma v Cankarjevem domu.

Na svečani slovesnosti ob zaključku 17. Festivala dokumentarnega filma v Cankarjevem domu je ob prisotnosti direktorice Cankarjevega doma, programskega direktorja Festivala dokumentarnih filmov, direktorice Amnesty International Slovenije, znanih slovenskih in tujih režiserjev in drugih uglednih gostov ter ljubiteljev filmske umetnosti, žirija, ki so jo sestavljali pisateljica Desa Muck, Tina Plahutnik z OŠ Frana Albrehta in režiser Miha Hočevar razglasila,da je za najboljši kratki dokumentarni film o migrantih izbrala Skozi moje oči. Filmček sta posneli Anabela Mišeljić in Nika Pušlar,učenki 9. razreda OŠ Bičevje v šolskem letu 2013/14, ob pomoči skupine lanskoletnih osmošolcev in mentoric Bernarde Avsenik in Alenke Fajfar Gnezda.

Več ...
 
Več člankov...
<< Začetek < Prejšnja 1 2 Naslednja > Konec >>

Stran 1 od 2
Maj 2015
P T S Č P S N
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
PrijavaTrenutni obiskovalci
Prisotni 15 gostov .
Avtorske pravice © 2015 Osnovna šola Bičevje. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna, izdana pod GNU/GPL licenco.