Zahvaljujemo se vsem, ki ste se odzvali našemu vabilu na veliki humanitarni dogodek OŠ Bičevje ZATE, ZAME, ZA SVET, tako staršem, kot učencem in učenkam, posebnim gostom in gostjam ter drugim obiskovalcem, sponzorjem in vsem sodelujočim, ki ste 7. 6. 2018 s svojim obiskom in donacijami prispevali k odličnemu vzdušju in uspešnemu zbiranju sredstev v humanitarne namene.

Dogodek je bil hkrati prava zabava in resnični živ-žav za učence in učenke ter njihove mlajše bratce in sestrice in ostale obiskovalce, ki so uživali v številnih stojnicah in ustvarjalnih delavnicah ali pa preizkušali številne dobrote slovenske, indijske in drugih mednarodnih kuhinj. Nekatere najmlajše obiskovalce je kar poneslo na oder ob številnih plesnih, glasbenih in gledaliških nastopih posameznikov in skupin, med katerimi je bilo kar nekaj znanih ali pa še ne znanih obrazov učencev, ki so že zaključili šolanje na naši šoli, a so se z veseljem odzvali povabilu na humanitarni dogodek. Med njimi sta bila, kot posebno presenečenje večera, tudi Murat in Jose, ki sta nas v besedilu svojega rapa »Od ljudi za ljudi« spomnila na stanje v družbi in spodbudila v nujnost medsebojnega spoštovanja in multikulturne družbe ter ustvarjanje lepših odnosov med ljudmi sveta. Pomen sprejemanja in medsebojnega spoštovanja sta poudarili tudi obe gostji, veleposlanica mag. Blanka Jamnišek, ki je na šoli otvorila razstavo »Naše pravice«, ki je s svojimi gradivi prepotovala velik del sveta, sedaj pa kot darilo Ministrstva za zunanje zadeve obogatila naše šolske prostore in Dr. Anica Kos Mikuš, predsednica Slovenske Filantropije, ki je svoje življenje posvetila  otrokom in družinam v stiski, doma in po svetu.

Z veseljem vas obveščamo, da se je na dražbi prodal podpisani dres našega košarkarskega »čudežnega dečka« Luke Dončića. Pridružujemo se iskreni zahvali humanitarnega društva Luč upanja. Izkupiček gre v celoti na račun humanitarnega društva Luč upanja in je namenjen za šolanje deklice Nishe v šoli Piali Ashar Alo (»luč upanja«) v Vzhodni Indiji, ki jo že 10 let vodi Slovenka Mojca Gayen s svojim indijskim soprogom.

Z vašimi prispevki, ki ste jih donirali ali pa prispevali ob nakupu izdelkov in storitev v času dogodka, bomo lahko pomagali tako Nishi kot učencem in učenkam OŠ Bičevje iz socialno ogroženih družin, za kritje nekaterih nadstandardnih storitev, ki jih nudi šola. Za vse prispevke se še enkrat iskreno zahvaljujemo.

Nekaj utrinkov z dogodka najdete na naslednjih fotografijah.